Заведения

Subway

Историята на ресторантите SUBWAY®
През 1965 г. Фред ДеЛука тъкмо завършва гимназия в Брижпорт, Кънектикът, САЩ. Като много от своите връстници, Фред си мечтае да завърши университет. Въпреки трудолюбието си, състезателният дух и надеждността си, Фред работи за 1,25 долара на час в железария, което е недостатъчно, за да финансира образованието му.

Обезкуражен, Фред иска съвет от д-р Питър Бък, стар приятел на семейството. Двамата се познават от доста години и Фред споделя мечтата си да стане доктор по медицина, очаквайки д-р Бък да му даде на заем половината сума нужна за това. Вместо това, д-р Бък му дава идея, която ще промени живота на Фред и на много хора по целия свят.

„Мисля, че трябва да отвориш ресторант за сандвичи" казва д-р Бък.

Първоначално Фред посрещнал идеята със скептицизъм, но след като д-р Бък обяснил как ресторант за сандвичи би финансирал следването на Фред, той се съгласил. Същата вечер Фред и д-р Бък създали партньорство, което щяло да доведе до появата на първия SUBWAY® ресторант.

Успехът на ресторанта бил мигновен. В първия работен ден хората се трупали пред вратите още преди обяд. От тогава компанията продължава да расте. Целта на Фред и Питър била да отворят 32 ресторанта за 10 години. До 1974, осем години след отварянето на първия ресторант, Фред и Питър притежавали и управлявали 16 ресторанта в щата Кънектитък – само половината от целта им.

етаж

« назад

Тази уебстраница използва т.нар. „cookies”. Като продължите посещението си в нея, Вие приемате използването на „cookies” и нашата политика на поверителност. Вижте повече тук.

Приемам