„Жълти стотинки – Деца помагат на деца”

На 5 декември (сряда) в Mall Galleria гр.Бургас (на ниво 1 до детски магазин „Комсед”) от 10:00 ч. до 21:00 ч. ще бъде организиран пункт за събиране на монети от всички желаещи да се включат в акцията „Жълти стотинки – Деца помагат на деца”!

Организаторите са доброволци към Сдружение “Съзидание 2012”, което единадесета поредна година провежда национална кампания за събиране на жълти монети в цялата страна. Идеята е заимствана от едноименната акция във Франция под патронажа на мадам Бернадет Ширак, чиято фондация работи повече от 20 години и е реализирала много проекти във френското детско здравеопазване. В България акцията е целогодишна, като на 1 юни и на 6 декември стотинките се предават в клоновете на Банка ДСК или в организираните пунктове за събиране на монетите. През изминалите 11 години бяха събрани средства за така необходимата апаратура и консумативи за детските отделения в София, Добрич, Пловдив, Бургас, Варна, Сливен, Велико Търново, Видин, Благоевград, Карлово, Ловеч и Смолян.

През 2018 г. събираме жълти монети за гр.Стара Загора, където е необходимо оборудване за Клиниката по неонатология и Клиниката по Детска хирургия в УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” – АД. Не допускаме, че е възможно някой да остане безразличен или да злоупотреби с тази детска вяра. За да не се случи това, с поредица от материали, постове и актуални обновления на сайта и страницата ни във Фейсбук показваме, как протича акция ,,Жълти стотинки – Деца помагат на деца” – ние споделяме публично тази информация. Можете да откриете снимков и видео материал за акцията от самото ѝ начало досега, точните суми и даренията по години и градове: www.stotinkite.com и https://www.facebook.com/jultistotinki/

Защо да се включите?

Защото усмивката на детското лице е първата стъпка към здравето! Защото 1, 2 и 5 стотинки могат да бъдат жизненоважни! Защото заедно от малки ставаме големи и делата ни достигат до много хора – лекари, родители и деца! Защото добротворчеството е най-чистият и красив подарък, с който можем да зарадваме дете в нужда! Защото да подадеш ръка, когато отсреща се нуждаят, е човешко! Защото любовта към другия възпитава! Защото децата се радват на по-добра грижа и по-добро здраве заради всички вас, които вече 11-та година се включвате в акцията!

Очакваме Ви на 5 декември (сряда) от 10:00 ч. до 21:00 ч. в Mall Galleria Бургас на ниво 1 до детски магазин „Комсед”! БЛАГО-ДАРИМ!!!

« назад

Тази уебстраница използва т.нар. „cookies”. Като продължите посещението си в нея, Вие приемате използването на „cookies” и нашата политика на поверителност. Вижте повече тук.

Приемам